Vem är Mehrdad Farimani?

12 januari, 2021

Från tvivel till briljans

Från tidig ålder etablerade Mehrdad ett intresse kring att skissa föremål som han hittade i sin omgivande miljö. Med pennan alltid redo var inget föremål säker ifrån att förevigas på ett block papper. Frukostäpplet förvandlades till en skiss och pojkrummet målades av till en enhetlig ritning, tio stycken målningar blev snart hundra och inom kort skulle pojken få utveckla sina talanger på den kända skola i Iran. 

Konst och estetik bar inte dygden som ämbetet tidigare hade och Mehrdad förundrades över varför han inte var lika begåvad som sina bröder i matematik. Mehr började tvivla på sig själv och kunde inte se poängen i att vara talangfull i konst när det var matematiken som graderades i skolan.

I sin tvivelaktighet uttryckte han sig genom att kombinera matematiken och sin talang för konst. Resultatet blev en parallell inlärning där konsten gav fruk till matematiken och vidare matematiken till konsten. Mehrdad var på god väg redan innan univerisitet att bli en begåvad industridesigner. 

 

Vem kan det vara...?!

An image that reminds of home

Favorite thing to do

I takt med att Mehrdad utvecklade sina kunskaper inom matematiken förbättrades även hans talang för konsten. Genom att kombinera båda studierna kunde Mehr nu sömlöst gå från idé till realitet genom att skapa konstruktioner med beräkningar, enhetlighet och design. Förmågan att kunna implementera sina skisser och förverkliga sina idéer skulle snart bli känt. 

Under sin tid på universitet i Tehran deltog Mehrdad i flera projekt där han fick möjligheten att skapa värde utifrån sina talanger. Projekten utvecklades och blev allt mer komplexa, nu var Mehr projektledare för humanoid projektet Surena humanoid project. Ett elegant projekt som gick ut på att designa och förverkliga en robot med mänsklig karaktär. Projektet gick vidare till att vinna flertal priser. Mehrdad tillsammans med teamet av ingenjörsstudenter blev vidare vänner och kollegor.

Sedan tog Mehrdad steget att utveckla sin talang inom industriell design genom att ta det stora steget att flytta från Iran till Sverige för att kunna studera på det tekniska universitet Chalmers! Chalmers visade sig vara en perfekt matchning och Mehr lyckades snabbt skaffa sig många vänner som delade hans passion. Likt som på universitet i Tehran fördjupade sig till Mehrdad i flertal projektet som tog honom till sveriges allra nordligaste punkter! 

An image that reminds of home

Från tidig ålder etablerade Mehrdad ett intresse kring att skissa föremål som han hittade i sin omgivande miljö. Med pennan alltid redo var inget föremål säker ifrån att förevigas på ett block papper. Frukostäpplet förvandlades till en skiss och pojkrummet målades av till en enhetlig ritning, tio stycken målningar blev snart hundra och inom kort skulle pojken få utveckla sina talanger på den kända skola i Iran. 

Konst och estetik bar inte dygden som ämbetet tidigare hade och Mehrdad förundrades över varför han inte var lika begåvad som sina bröder i matematik. Mehr började tvivla på sig själv och kunde inte se poängen i att vara talangfull i konst när det var matematiken som graderades i skolan. I sin tvivelaktighet uttryckte han sig genom att kombinera matematiken och sin talang för konst. Resultatet blev en parallell inlärning där konsten gav fruk till matematiken och vidare matematiken till konsten. Mehrdad var på god väg redan innan univerisitet att bli en begåvad industridesigner. 

I takt med att Mehrdad utvecklade sina kunskaper inom matematiken förbättrades även hans talang för konsten. Genom att kombinera båda studierna kunde Mehr nu sömlöst gå från idé till realitet genom att skapa konstruktioner med beräkningar, enhetlighet och design. Förmågan att kunna implementera sina skisser och förverkliga sina idéer skulle snart bli känt. 

Vem kan det vara...?!

TILLSAMMANS TAR VI SIKTE MOT STJÄRNORNA

Vi är en modern digitaliserings byrå i Göteborg som hjälper våra kunder genomgå en digitaliseringsresa för att kunna möta marknadens allt mer moderna krav. Vi är katalysatorn som startar och motorn som fullföljer er resa mot nya digitala lösningar. Tillsammans siktar vi mot stjärnorna!

EXPLORE OTHER UNIVERSES