5 bästa tipsen för Instagram

När det kommer till sociala medier så tar Instagram en stolt andraplats med över 1.2 miljarder unika användare. Instagram är verkligen enormt, ca 1000 bilder läggs upp på Instagram varje sekund och plattformen har ca 1 miljard aktiva användare per dag, och pizza är den mest “instagrammade” maten i världen(Gabriel, 2021). Dessutom så använder 60% av alla användare instagram för att researcha produkter eller tjänster och det där borde räcka för att få dig att förstå att du som företagare bör visa upp dig på denna enormt stora och kraftfulla plattformen (Instagram Business, 2021). I denna artikel kommer 5 bästa Instagram tips att presenteras!

VARFÖR SKA MAN SYNAS PÅ INSTAGRAM?

Instagram är the place to be för dig som vill få ditt företag att växa då det idag är ett av de bästa sätten att marknadsföra dig och ditt företag. Dessutom kostar det inte en krona. Instagram har blivit ett marknadsförings fenomen som alla företagare som vill växa och synas borde ta till sig. TV reklamer är ganska gammalt och folk tycker mest bara det är jobbigt när de irriterande reklampauserna kommer, istället kan du och ditt företag få genuina följare som faktiskt bryr sig om dig och det du lägger ut.

5 bästa Instagram tips!​

Here are 5 important things to keep in mind when it comes to instagram, keep in mind that these tips are based on the author’s own experience and the knowledge shared between users on the platform today. These tips are not Instagram’s official tips as they would never give out the recipe for success out for free, but this is what seems to work today.

 

1. Våga vara dig själv!

Cliche kanske, men våga vara dig själv. Våga vara unik och annorlunda för det är ju detta som får dig att sticka ut från mängden och bli ihågkommen. Visst ska man använda sig av trender för att fånga in folk och se vart intresset ligger, men våga gå emot strömmen lite. Hur ska du sticka ut om du gör samma som alla andra? Gör din egen tappning på det som är trendigt för att visa VEM DU ÄR och inte för att bara följa med strömmen. Klyschigt igen, men viktigt “think outside the box”.

 

2. Planera ditt instagramflöde

Planera ditt flöde! Detta är verkligen något som kommer underlätta. Visst är spontanitet bra, när väl spontaniteten och kreativiteten finns MEN det är också väldigt bra att veta vad man har att lägga upp och vad för typ av innehåll som behövs längre fram. Instagram gillar regelbundet och ofta, men bortsett från att planering hjälper dig att kunna lägga upp innehåll regelbundet så hjälper det även dig med att se om flödet är sammanhängande visuellt. Det estetiska är A&O då det är något av det första nya besökare ser när de kollar på din profil. Looks do matter, så är det bara. Snygga/sammanhängande flöden är ett måste!

 

3. HASHTAGS = SANT

Hashtags = SANT. Hashtags är en av de verktygen som gör dig synlig fler är de som bara förre dig. Om du vill växa på instagram så måste du använda hashtags bland annat. När du lägger upp en bild på instagram så är det viktigt att du väljer ut passande hashtags. Man kan max använda 30 hashtags på en post men jag rekommenderar att INTE använda alla 30 då det ser “spammigt”och desperat ut, max 15-20 stycken. Dessutom är det viktigt att du har minst 3 olika uppsättningar av hashtags som du växlar mellan så att inte instagram tycker du är “spamming” för då kan du bli “action blocked”, och det vill man inte bli! Dessutom skulle jag tipsa om att använda olika storlekar på hashtags. Vissa hashtags har flera miljoner inlägg och chansen att du blir sedd är ganska liten, men chansen finns ju. Se till att blanda hashtags med olika storlekar så att dina chanser ökar att bli sedd. 

 

4. Våga att testa på Instagram

Våga testa nya saker! Instagram belönar dig med exponering när du använder deras senaste funktioner och när använder dig av så många utav deras verktyg som möjligt. Har du inte testat reels? Gör det! Jag lovar att du kommer se en ökning i dina siffror! Se även till att alltid ha något aktivt i din Story så att folk vet att ni är aktiva. 

 

5. Få andra engagerade

Få andra konton att dela dina inlägg! Lägger du upp en bild på någon produkt eller service så se till att tagga det kontot i ditt inlägg. Då får dem en notis om att dem har blivit taggade i ditt inlägg och det ökar chanserna att dem repostar det i sin story (och i vissa fall även i flödet) och detta är guld värt! Varför? För att du blir exponerad till en helt ny följarskara som kanske aldrig har sett dig förut och därmed ökar chanserna att du får nya följare. 

OM VÅRA INSTAGRAMTIPS

Det finns som sagt massvis med tips och saker man kan tänka på när det kommer till instagram. Man bör veta om att instagram jämt och ständigt jobbar på och ändrar sin algoritm vilket kan vara både bra och frustrerande. De tipsen som är skrivna i den här texten kanske inte fungerar om några månader så det gäller att man håller sig uppdaterad och tittar lite på vad som verkar fungerar för andra. Man får helt enkelt testa sig fram tills man hittar det som verkar fungera.

VAD DU ABSOLUT INTE FÅR GÖRA PÅ INSTAGRAM!​

Det du absolut absolut INTE bör göra är såklart att köpa följare! Det tillför ingenting värdefullt alls och det syns faktiskt när en profil har köpt sina följare då följare antalet är högt och siffrorna på inläggen ofta är låga. Man ju tyvärr även köpa likes, men det brukar också synas. Alla dessa köpta likes eller följare är inaktiva konton som inte kommer ge dig genuint engagemang och det gynnar dig inte i längden. Ibland så kan man även få fake konton som börjar följa en även om man inte betalat för det, d bör ni plocka bort dessa kontona då det som sagt inte tillför något positivt.

 

Lycka till med er instagram resa och kom ihåg att dessa tips inte är satta i sten! 

 

Har ni några frågor eller till och med tips till oss så tveka inte på att höra av er. Vi är alltid öppna för att lära oss nya saker!

KONTAKTA