Innovativ design och webbutveckling

22 juli, 2021

RanLOS AB behövde uppdatera sin webbsida och grafiska profil för att reflektera företagets innovationskraft och spetskompetens inom karaktäriseringen av trådlösa enheter. Leveransen blev en revatalisering av varumärket och en attraktiv webbsida för företaget att känna sig stolta över! 

Syfte och fokus under webbutvecklingen

En mycket viktig del under webbutvecklingen var att implentera den nyskapade digitala profilen i alla delar utav webbsidan. Webbsidan skulle genomsyras av känslan kring nyteknik och innovation. 

Fokuset blev att börja med att utföra en marknadsanalys för att se hur liknande varumärken och konkurenter hade positionerat sig grafiskt. Utefter den datan kunde vi påbörja utvecklandet av en grafisk profil som skiljde sig från andra men bibehöll branschens igenkänningsfaktor. 

Därefter var det viktigt för kunden att kunna få vara med i designprocessen och tycka till om sitt nya varumärke. Det var väsentligt att lyssna till kunders expertis inom området för att utforma en grafisk profil som passade till denna mycket unika bransch. 

Image Source: Bankai 2017

Lösnings och teknikorienterad webbutveckling

Webbutvecklingen utfördes med CMS verktyget WordPress tillsammans med tillägget Elementor för att skapa en helt unik webbsida med hög prestanda. Att bibehålla originalitet i webbutecklingen och designen för varumärket låg högt på prioriteringen vilket ledde till många intressanta implementeringar av t.ex skräddarsydda CAD-renderingar utifrån kundens egna CAD-ritningar. Vidare utvecklades även visuellt material utifrån skräddarsydda CAD-ritningar som sedan blev unika renderingar och animationer. 

MERPHI kunder verkligen visa sin styrka i uppdraget genom att tillhandahålla flera expertisområden för att möta kundens behov som t.ex. CAD, renderingar, UI/UX och animeringar. Bredden av kompetensen gjorde det möjligt att bibehålla en väldigt kreativ och innovativ miljö genom hela projektet vilket resulterade i en mycket unik webbsida! 

RanLOS ab Logotype webbutveckling av MERPHI

Ett skräddarsytt resultat!

Resultatet blev en webbsida och en grafisk profil som genosyras utav innovativ teknik. Webbsidan i sig erbjuder besökarna en attraktiv vistelse och representation av RanLOS häftiga produkter samtidigt som webbsidan bibehåller en respekt mot ingenjörskonsten bakom. 

Webbutvecklingen resulterade även i att besökarna har möjlighet att se hela RanLOS produktkatalog med skräddarsydda renderingar på helt unika produkter. Vidare kan även besökaren ladda ner produktblad men det först efter att besökaren har fyllt i ett formulär vilket skapar en naturlig konverteringsförmåga i webbsidan. 

Den grafiska profilen som levererades till webbsidan kunde vidare användes till presentationsmaterial och i marknadsföringsändamål för skapa en enhetlighet i varumärket. Kunden var mycket nöjda med leveransen och projektet kunde smidigt utföras under en period på 2 månader. 

Vi tackar ett högst intressant och lärorikt samarbete med RanLOS AB. 

Länk till RanLOS

Författare: Philip Justinus Berlin

Dela på facebook
Post
Dela på linkedin
Share
Dela på email
Email

Dela dina tankar

Det är lätt att nå oss och vi ser fram emot att ha en öppen konversation med dig, känn dig fri att ringa eller mejla. Ibland kan det vara lättare att summera sina tankar med ett telefonsamtal, ring då direkt till Philip. 

Philip@merphi.se

+46 76-1917996

EXPLORE OTHER UNIVERSES